Пасажирський потяг протаранив легкове авто (фото)

Багато автомобілів, більше сотні переляканих пасажирів та протаранене авто – усе це – наслідки дорожньо-транспортної пригоди на залізничній колії. У Тернопільському районі 12 лютого близько 21:00 потяг №134 сполучення Івано-Франківськ-Миколаїв врізався в легковий автомобіль. На щастя, обійшлося без жертв, лише механічні пошкодження транспорту.


За словами Віктора Волощука, начальника Тернопільського відділення поліції, на місце події виїжджала група реагування патрульної поліції. За попередньою інформацією, водій автомобіля Daewoo Lanos на момент аварії перебував у стані алкогольного сп’яніння. У його крові виявили 1,2 проміле алкоголю.
Як стало відомо, ще близько 20:00 на лінію “102” зателефонували невідомі і повідомили, що на автозаправці в селі Біла водій Daewoo Lanosа ймовірно п’яний. Коли на місце виклику виїхала патрулька, то ні автомобіля, ні порушника уже не було.



Проте за годину в чергову частину надійшло уже повідомлення про аварію на залізничній колії.

Кермувальник Daewoo Lanosа стверджує, що коли він під’їхав до переїзду, то шлагбаум був піднятий, а сигнальні вогні не працювали. Тому він продовжив рух. Проте в якийсь момент у транспорті зламалася ходова частина, його занесло і авто заглохло на самому переїзді. В цей час наближався пасажирський потяг. Уникнути аварії не було можливостей тому водій і його дружина вискочили з транспорту. Хоча потяг почав гальмувати зазделегідь, проте зупинитися не встиг і протягнув Daewoo Lanos близько сімдесяти метрів. ДТП паралізувала на кілька годин рух на колії.
Працівники поліції перевіряють слова водія, а також опитали свідків.
Кермувальник відповідатиме перед законом за двома статтями кодексу України про адміністративні правопорушення: 130 – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння та 124 – порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна. Триває слідство

Джерело.