Мережа польських магазинів «Бедронка» вигадала, як обійти закон про заборону торгівлі у неділю

Мережа польських супермаркетів «Бендронка» розглядає можливість запровадження торгівлі у неділю за квитками.

З’явилася ідея дозволяти у неділю робити покупки особам, які мають залізничні чи автобусні квитки, інформує польське видання Fakt.

Згідно із польським законом про заборону торгівлі в неділю, у магазинах, що розташовуються на станціях, в цей день можуть здійснювати покупки лише ті особи, які подорожують автобусом чи потягом. Торгівля з іншими особами є порушенням закону, за що передбачені високі штрафи.

Відтак є можливість, що у магазинах, які розташовуються на залізничних чи автобусних станціях, зможуть робити покупки лише пасажири, котрі у той день подорожуватимуть із цієї зупинки і матимуть відповідний квиток, – пише видання.

Компанія «Джеронімо Мартінс», яка є власнцею мережі «Бедронка», поки не підтверджує цього варіанту.

«Зараз ми є на етапі аналізу і консультацій, що стосуються потенційних модифікацій у організації роботи нашої компанії. У цьому питанні остаточні рішення ще не були прийняті, але теоретично – вирішення буде знайдено відповідно до чинного законодавства», – йдеться у повідомленні компанії.

Раніше «Бедронка» роздумувала про збільшення годин роботи аж до 23:00 у суботу, аби всі клієнти мали можливість зробити покупки до неділі.

Джерело.