Арсеній Яценюк подає позов до суду: За брехню, нісенітниці й участь у інформаційних спецопераціях треба відповідати

«За брехню, нісенітниці й участь у інформаційних спецопераціях треба відповідати. Подаю позов у суд на провокатора, який опублікував «качку» про начебто придбання мною в Маямі 24-х вілл за мільйони доларів», – написав на своїй сторінці у Facebook лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк 1 грудня.

ministro-ucrania

Він назвав цю «качку» «повним абсурдом, скинутим на голови людям, замученим війною, непевністю і переживаннями, виснаженим постійними інформаційними атаками, а від того дуже вразливим»: Це давно оголошена війна не проти мене особисто, а проти кожного громадянина з метою дезорієнтації і втрати довіри у власну державу».
«Маю всі підстави заявляти, що фейк про 24 вілли  – це частина спецоперації проти країни», – написав лідер «Народного фронту».

Він підкреслив, що з часів роботи на посаді прем’єр-міністра «чітко знає, як народжуються такі атаки і що є їхньою причиною». Арсеній Яценюк нагадав, що учора повернувся з Брюсселя, «де мав надважливі зустрічі з європейськими партнерами, від позиції яких великою мірою залежить утримання світового антипутінського фронту і збереження та посилення санкцій проти Росії»: «Такі контакти відслідковують російські спецслужби. Вони знають, що ці міжнародні зустрічі можуть принести багато безсонних ночей кремлівському керівництву, а тому за будь-яку ціну будуть намагатися підірвати довіру Заходу до української дипломатії. «Ти купив вілли? Ти корупціонер», – це вирок для співрозмовника від Української держави. Тобі не подадуть руки. З тобою не сядуть за стіл переговорів.



Твою країну зневажатимуть. Саме тому чергова брехня про мільйонну нерухомість шириться Інтернетом з такою швидкістю, а сьогодні-завтра буде підхоплена «Інтером» та іншими ЗМІ, які отримують команди з Москви, та п’ятою колоною».

Арсеній Яценюк нагадав, що так було і під час двох років роботи його уряду, обраного парламентом після перемоги Революції Гідності.

«Відновлю перелік лише для того, щоб був зрозумілий масштаб інформаційних диверсій.

Ви пам’ятаєте – Арсеній Яценюк воював у Чечні. Повна маячня, яка  не вимагає коментарів. Її російське телебачення успішно згодовувало своєму глядачеві для демонстрації «звірств київської Хунти».

Вкрадений мільярд Яценюка – в ефірі одного з каналів заявив на всю країну гонщик Мочанов. Сумніваюся, чи є в Україні сім’я, яка не обговорила це у себе на кухнях. І байдуже, що потім Мочанов відмовився від свої слів, спростувавши цю брехню. Але про це вже мало хто чув, наша традиція така – звинувачувати голосно, а просити вибачення пошепки.

3. Брехня відставленого Гордієнка про начебто вкрадені 7,5 мільярдів гривень. Спланована від першого до останнього слова кампанія. І ніхто не звернув увагу на те, що звинувачення Гордієнка стосуються уряду часів Януковича-Азарова.

4. Убивство на дачі, автомат і гільзи – брехня!

5. Від’їзд у Аргентину, США та інші країни – брехня!

6. Заяви Саакашвілі про Яценюка і уряд – брехня!

7. Заяви Капліна, Добродомова, Берези – фігурантів з листування редактора «Інтера» Столярової – брехня.

Це далеко не увесь список брудних інформаційних спецоперацій проти мене особисто і проти нашої політичної команди», – наголосив Арсеній Яценюк.

«Настав час відповідати за неправду. Так, людині на прізвище Олег Торгало, як автору брехні про 24 вілли у Маямі, доведеться йти в суд. Давати відповіді на запитання під присягою. І понести покарання у відповідності до Закону», – підкреслив лідер «Народного фронту».

Водночас Арсеній Яценюк звернувся до українських громадян «із закликом не давати себе використовувати в інформаційних війнах, які ведуться проти нашої країни»: «Подібні зразки «геббельсівської пропаганди» не мають шансу, поки ви самі не впустите їх у свою свідомість. Будьте пильними!».