В дитячих садочках Тернополя виявили алергенних кліщів

В дитячих закладах Тернополя фахівці виявили алергенних кліщів. Про це повідомляє прес-служба Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Як зазначають у центрі, протягом 2017 року, експерти провели 892 перевірки побутового пилу. Зразки було відібрано в дитячих навчальних закладах, школах-інтернатах, перукарнях. У 114 випадках – знайшли алергенного кліща.

З 23 дитячих садочків в 11 виявлено кліщі.

Найбільша кількість кліщів виявлялась в пробах побутового пилу з постільної білизни, матраців.

Напевно, багато хто помічав, що після прибирання свого помешкання очі починають сльозитися і нестримно хочеться чхати. Так проявляє себе алергія на домашній пил. Пилові алергенні кліщі можуть викликати й більш серйозні проблеми: атопічна бронхіальна астма, алергічний бронхіт, риніт, кон’юнктивіт, дерматит.

Як захиститись від пилових кліщів?

Особливо необхідна щотижнева обробка м’яких меблів, регулярна просушування постелі.



Дитячі іграшки зберігати на полицях, що зачиняються. Фахівці рекомендують проводити вдома постійне прибирання, у воду для миття підлоги можна додавати сіль Не слід заставляти житлові кімнати, особливо спальні, меблями. Не зберігати речі під ліжком (всі поверхні повинні бути легко доступні для прибирання). Як найчастіше піддавати постільні речі впливу вітру, морозу (низька та висока температура вбивають кліща) й особливо – впливу прямих сонячних променів.
Якщо у Вас алергія і Ви не можете встановити причину, – спробуйте перевірити своє помешкання на безпечність щодо пилових алергенних кліщів звертайтесь в паразитологічну лабораторію ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України», консультації за телефоном 52-49-80.

Джерело.