Що об’єднало депутатів Тягнибока і Садового у Тернополі

Закулісний картель міських народних обранців зі “Свободи” та “Самопомочі” здивував багатьох. Представники двох провідних політичних сил Галичини, які впродовж кількох останніх років ведуть безкомпромісну боротьбу на всіх фронтах, несподівано знайшли точки дотику у Тернопільській міськраді, – пише ЗЗ.

sorokolit

 

Як розповідають у кулуарах, предметом змови стало спільне голосування по “жирних” земельних питаннях та розширення повноважень депутатів при вирішенні питань управління міською господаркою. Власне, ця обставина дала змогу близьким до мера ЗМІ охрестити новоутворення “зеленою опозицією”. Однак деталі змови учасники не поспішають розкривати, ніби соромлячись нової спілки за інтересами.

Якщо б це був публічний політичний союз, то усі б давно знали. Наразі учасники змови мовчать, немов партизани. У “Свободі” натомість придумали ефемерну “протернопільську” більшість, до якої нібито входять всі депутати.



До неї один із учасників змови свободівець Роман Навроцький навіть зараховує міського голову Сергія Надала. Однак у політичному закуліссі розповідають, що одним з об’єднавчих мотивів спілки тягнибоківців, порошенківців і “садоводів” було бажання поставити на місце “народного” мера. Після впевненої перемоги Надал перестав звертати увагу на апетити депутатів. Побратими неодноразово натякали, що так не має бути і врешті-решт довели, що мають силу.

Що буде далі? Чи буде політична химера у міськраді домінуючою, вирішиться в найближчі місяці. Якщо більшовики не знайдуть спільної мови з Надалом, то місто можуть очікувати цікаві події. Чи це будуть дострокові перевибори, чи чистка партійних списків залежить від спроможності конкуруючих сторін. Зрозуміло одне: і Тягнибок, і Садовий довго не будуть терпіти, коли їхні депутати “рішають” свої питання за їхніми спинами.

джерело http://www.gazeta-misto.te.ua/