Майстриня з Тернопільщини створює неймовірні свічки (фото)

Декоративними свічками тішить шанувальників красивого майстриня з Лановеччини Катерина Крупніцька. Молода жінка створює різьблені свічки hand made, які дуже нагадують розкішні квіти, теплі і загадкові, коли запалюються у темряві. До речі, Катерина художниця та народний майстер України.

«Хочу потішити ваше око ось такими різьбленими свічками, мистецтво виготовлення яких сягає 16 століття та започаткувалося в Італії. Саме тут при церквах монахи почали їх різьбити. Зараз різьблення свічок переживає друге своє народження» – розповіла мама художниці Наталія Козак у спільноті «Моя Лановеччина».

Наталія розповідає, що вироби із парафіну можуть бути найрізноманітнішими за кольором, формою, розміром, їх покривають спеціальним лаком, добавляють улюблені аромати. Виробляють свічки з харчового парафіну з додаванням стеарину, тому вони не токсичні, довго горять, просвічуючи через різьбу.

«Їх використовують на хрестинах, на першому причасті, на весіллі-родинне вогнище, є гарним подарунком на іменини, до різних свят, а також як оберіг» – розповідає пані Наталія. Жінка пише, що донька вкладає любов і гарний настрій у свої роботи, адже це її улюблене заняття. І судячи з фото виробів – так і є.

Джерело.