Чотирьом ОТГ на Тернопільщині виділять понад 12 мільйонів гривень

Чотири об’єднані територіальні громади Тернопільської області успішно пройшли конкурсний відбір та впродовж року створять Центри надання адміністративних послуг за принципом «Прозорий офіс».

Рішення про виділення на ці потреби понад 12 мільйонів гривень з Державного бюджету ухвалили на засіданні робочої групи Міністерства соціальної політики України.
Як повідомила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Галина Воляник, ЦНАПи у форматі «Прозорий офіс» будуть в Байковецькій, Великодедеркальській, Мельнице-Подільській та Скала-Подільській об’єднаних територіальних громадах. Крім того, устаткуванням та технікою забезпечать центр надання адміністративних послуг у Великогаївській громаді.
-Громади мали визначити приміщення для створення та забезпечення функціонування центрів; забезпечити розроблення проектно-кошторисної документації для проведення робіт (у тому числі капітального ремонту, реконструкції, будівництва, реставрації), отримання письмового звіту експертної організації за результатами експертизи проекту будівництва, а також інших необхідних документів; забезпечити проведення робіт зі створення і функціонування ЦНАПів. І тепер, завдяки розпорядженню Кабміну, проекти будуть реалізовані протягом поточного року, а адміністративні послуги стануть ближчими для жителів ще чотирьох громад, – зазначила Галина Воляник.

Джерело.