Зустріч з «кіборгами» у Тернополі

Поговорити зі справжніми Героями, які знають ціну боротьби і як вижити в нелюдських умовах, мали нагоду студенти ДВНЗ «Тернопільський коледж харчових технологій і торгівлі».

Для них 28 лютого студенти-магістри історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету Світлана Хрущ та Катерина Куліш спільно з керівництвом навчального закладу організували зустріч з бійцями АТО.
Середа Юрій, Ярослав Білоус, Сергій Гончарук з когорти тих, кого називають «кіборгами»: вони у складі львівської 80-ї аеромобільної бригади брали участь у боях за Донецький аеропорт.
Військові розповіли, як протягом 242 днів запеклих боїв захищали територію Донецького аеропорту. Вони поділилися спогадами про найгарячіші моменти на полі бою, перших «двохсотих», колишніх побратимів з третього батальйону доблесної восьмої роти, з якими пройшли бойовий шлях, про випробування, в яких проявляються найважливіші людські якості: взаємодопомога, братерство, любов до ближнього. «Кіборги» казали, що ці почуття сильніші за страх смерті.
Присутніх вразили своєю реалістичністю відеоматеріали про атаки російських градів, зображення спаленого поля, того, що залишилося від аеропорту після боїв, тощо.
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто пожертвував свої життя в боротьбі за Україну.
Упродовж заходу звучали патріотичні вірші та поезії, пісні у виконанні читців Аліни та Уляни Базар, Наталії Дишлюк, Наталії Шевчук та солістів Христини Гринюк, Людмили Кіпибіди, Богдана Парфановича, викладача математики Ольги Сергіївни Дрюченко.

Джерело.