Їдуть до села: як жителі Тернополя економлять на опаленні та рятуються від холоду

Чимало жителів Тернополя скаржаться на холоднечу в домівках. Деякі це питання вирішують радикально.

Тернополянка Ірина Свідерська не витримала квартирного холоду. Взяла на роботі відпустку зі свій рахунок і поїхала з дітьми до батьків у село, пише ПроТе.

– Підкрутили конвектор і гріємося. – ділиться жінка. – У квартирі температура сягала 15-16 градусів тепла. З дітьми спали у штанях і светрах.



Мені навіть шапку хотілося одягти. Будемо в селі доти, поки не потепліє.

Мерзнуть у власних помешканнях чи не усі тернополяни, які не мають індивідуального опалення.

– До села грітися не поїду, бо в мами конвектор на 7, а на кухні вода замерзла. – розповідає тернопільська журналістка Наталія Червак. – В селі! Мабуть там ще більше прикрутили, бо думають, що люди палять дровами. У нас так холодно. Я захворіла, малий хворий. От вам і президентське «прикрути».

У нас взагалі хвороблива естафета. Першим захворів тато, бо він сидить за комп’ютером і мало рухається. В кімнаті настільки холодно, що лягаємо спати одягнені, а вдень ходимо в трьох светрах. Дитина також захворіла. Наш 5-місячний син ледь дихає через нежить. Прийшла лікарка, виписала ліки. А на третій день здалася і я. Постійно морозить. Одягнула теплий спортивний костюм, а поверх нього махровий халат. Дуже холодно. Але торік в нас було жарко, аж вікно відчиняли. Якість газу не така.

Джерело.