Уляна Супрун солідарна із тернополянами, які не святкують 8 березня

Не приносити квіти на 8 березня просить в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Як приклад для тернополян, які також не сприймають цього свята, вона пропонує альтернативу Дня жінки – підтримку акцій гендерної дискримінації.

– Я не сприймаю 8 березня чи будь-яке інше свято, як привід вітати жінку з тим, що вона є жінка, – пише Уляна Супрун у Facebook. – А якщо в такий спосіб ви хочете підтримати мої, як жінки, права та свободи – квіти та особливий день для цього також не потрібні. Боротьба проти гендерної дискримінації – важливий і відповідальний процес, котрий необхідно підтримувати не подарунками раз на рік, а активною громадянською позицією. Якщо знаєте про випадки насильства чи дискримінації над жінками – підтримуйте цих жінок! Повідомляйте відповідні державні структури та організації, які захищають права жінок.



Зараз ЮНЕСКО та Вікіпедія запустили кампанію #Wiki4Women. Вона направлена на ширше представлення жінок в інформаційному середовищі. До прикладу, з 25 тисяч статей, які публікуються у Вікіпедії щодня, лише 17% про жінок. Організатори кампанії заохочують більше писати про досягнення та внесок жінок на сторінках Вікіпедії. Долучайтеся, деталі тут. Це добрий приклад реальної користі, яку може зробити кожен, заради захисту прав жінок. А квіти нехай ще поростуть.

Джерело.