У Тернополі розчищають місце для будівництва McDonalds в обхід рішення архітекторів

McDonalds у Тернополі: бути чи не бути? Схоже, таки бути. Вже зараз на Дружбі, на місці, де колись стояв танк, обгородили територію, прибирають рекламні щити та, очевидно, ось-ось приступлять до будівництва.


І це при тому, що архітектори проти. Та хіба це колись заважало реалізовувати задумане? Так, питання про спорудження закладу харчування типу McDonalds виносили на містобудівну раду осінню минулого року. Втім самі члени містобудівної ради виступили категорично проти реалізації цього проекту. Тим не менше, самого голосування як такого не було. Повторно його не виносили на розгляд, але дозвіл таки отримали.

Як розповідає архітектор Олег Головчак, у нашому місті все робиться доволі просто, мовляв сам факт того, що проект виносився на обговорення зафіксували без уточнення, що погодження фахівців він не пройшов.

Відомо лише, що, зважаючи на критику архітекторів, проект дещо змінили.



Зокрема, розташування самого об’єкту та його площу. Крім того, у новому проекті вже є паркінг. Розробили і новий проект організації руху на цій ділянці. У такому вигляді McDonalds отримав усі необхідні містобудівні умови, після чого тут почалися підготовчі роботи. Зараз же проект має отримати ще висновок експертизи і лише після його отримання можна буде говорити про отримання наступного пакету документів на початок будівельних робіт.

McDonalds мають намір відкрити до Дня міста цього літа.

Ми ж нагадаємо, що ще у 2016-му році на сайті електронних петицій ТМР була винесена пропозиція про спорудження у місті першого закладу здорового харчування швидкого приготування McDonald’s. Менш ніж за місяць було зібрано понад 300 підписів «за».

Тим часом у соцмережах місцеві мешканці розділилися на два «табори». Одні стверджують, що у Тернополі вже є заклади швидкого приготування їжі, тож нічого дивного у відкритті McDonald’s не бачать, мовляв, увесь світ там періодично харчується, поки наш обласний центр торгує не менш шкідливими чебуреками, шаурмою і бургерами «з будки». Друга частина людей говорить про те, що такими закладами ми вбиватимемо власне здоров’я і здоров’я своїх дітей, тож краще утриматися від такої ідеї.

А що ви думаєте про відкриття у Тернополі знаменитого McDonald’s?

Джерело.