В одному із банків Тернополя не дорахувалися десяти мільйонів гривень

Нестачу у фінустанові виявили під час перевірки представники головного офісу банку зі столиці. Загалом бракувало понад сім мільйонів гривень, майже 70 тисяч доларів, 17 630 євро, повідомляють у відділі комунікації поліції у Тернопільській області. Тож банкіри негайно звернулися до поліції.

За словами керівника відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Юрія Барабана, директор банку не одразу з`явилася на місці роботи. Її присутність потрібна була, аби разом з головним касиром спільно відчинити сейф.

Коли виявили нестачу грошей, працівники відділення банку комусь зателефонували і частину коштів, а це 3,5 мільйонів гривень, вони повернули у банк. Ще 6 мільйонів 400 тисяч гривень невідомо де.



Касир свою причетність до зникнення такої великої суми заперечує.

Працівники поліції встановлюють, куди зникли гроші, а також відпрацьовують версію щодо співпраці керівника банку з людьми, які займаються незаконною торгівлею іноземною валютою.

Даний факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 191 частина 5 ККУ – Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Триває слідство.

Джерело.