Тепер, молода сім’я може отримати власне житло

В Тернополі діють декілька програм, які допомагають молоді з житлом. Одна з них пропонує річну ставку кредитування 3%, інша – 14%. Також, держава пропонує повернення до 30-50% вартості житла. Так, хто може отримати такі позики?

Отримати власне житло в кредит можна такими способами – скористатись програмою кредитування від держави або ж отримати кредит в банку. В першому випадку слід звернутись в Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, який сьогодні реалізує кілька програм держпідтримки для придбання житла. Лише від початку цього року житло отримали вже три тернопільські сім’ї.Зараз діють три програми, з яким працює Фонд.



Зокрема дві програми молодіжного кредитування та програма «Доступне житло».Також за цією програмою передбачені пільги для учасників АТО та сім’ям внутрішньо переміщених осіб – оплата здійснюється 50/50. Сім’я має підтвердити, що не має у власності житла чи житлова площа менша 13,65 кв. м на кожного члена сім’ї, а також принести пакет документів. Середньомісячний грошовий дохід разом із доходом членів сім’ї має бути не більше 5-кратного розміру середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні. Про фінансування молодіжного кредитування анонсує й міська рада. Зокрема, в грудні 2017 р. міська рада затвердила програму “Будівництво (придбання) доступного житла у місті Тернополі на 2018 – 2020 роки”. При цьому програмою передбачене фінансування у розмірі 30,480 млн. грн, з яких 10,160 млн грн у 2018 році. Проте у мерії кажуть, що програму ще має затверити виконком міста, аж тоді вона діятиме.

Джерело.