Хлопчик з Тернопільщини просить суд забрати його в батька

Два роки 13-річний хлопчик з Гусятинщини на Тернопільщині намагається довести своє право жити з названою матір’ю, а від батька хоче піти. Випадок розглядають у Верховному Суді.

Коли хлопчику було три роки, трагічно загинула мама. Тоді батько зійшовся із жінкою із сусіднього району. Цей цивільний шлюб тривав сім років. Мачуха замінила дитині маму.

“У трирічному віці хлопчик не розмовляв. Чужа жінка оповила його такою увагою і турботою, що дитинча дуже швидко наздогнало у своєму розвитку однолітків.



Вона стала справжньою мамою. Це стверджують у сільській раді, школі. Вона, а не рідний батько, ходила на батьківські збори, опікувалася здоров’ям та іншими проблемами дитини”, — повідомляє газета “Свобода”.

У 2016-у жінка змушена була повернутися до свого села. Коли жінка їздила на заробітки, телефонував їй, просив забрати. Під час чергової сварки з татом хлопчик вискочив через вікно і втік до родичів. Потім сів в автобус і поїхав до названої мами. Повернувся до батькая, бо мав вертатись до школи. У справу втрутилися органи місцевого самоврядування, органи опіки та піклування. Вони ініціювали судовий процес про відібрання дитини без позбавлення батьківських прав. Батько наполягав, що любить Василька, а стосунки з хлопчиком псує колишня співмешканка. Мовляв, так вона діє через ревнощі, бо він уже має іншу жінку.

“На суді хлопчик повторював раз у раз, що не хоче жити з батьком, і що не вірить у його батьківську любов. За сім місяців, що він проживає з мамою, батько жодного разу не приїхав, а також нічого йому не купив, хоча отримує пенсію з втрати годувальника. Суди першої та апеляційної інстанції дослухалися до позиції хлопчика і пристали на його бік.

Наразі справа у Верховному Суді. Якщо у касації підтвердять ці судові рішення, батько однаково не втратить шансів колись зріднитися з сином, повідомляє видання.

Джерело.