Апеляційний суд Тернопільщини назвав розмір застави Олексію Станьку

Тернопільського активіста Олексія Станька відпустять додому тільки після внесення застави у мільйон гривень.

21 березня 2018 року слідчій суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу прокуратури Тернопільської області щодо продовження строку тримання під вартою підозрюваного Станька О. М, повідомляє прес-служба Апеляційного суду Тернопільської області.

Натомість захисник Олексія Станька просив застосувати до нього цілодобовий домашній арешт.

Заслухавши доводи сторін, слідчий суддя відмовив захиснику підозрюваного у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу і частково задовольнив клопотання старшого слідчого в ОВС СВ прокуратури Тернопільської області. Строк тримання під вартою активісту продовжено до 19 квітня 2018 року.

Разом із тим, суд визначив розмір застави – 1 млн. грн. У разі її внесення на підозрюваного Олексія Станька покладаються обов’язки:

– за першою вимогою з’являтися до слідчого, прокурора чи суду, залежно від стадії кримінального провадження;

– не покидати м. Тернопіль без дозволу слідчого, прокурора або суду;

– повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання та/або роботи;

– утримуватись від спілкування зі свідками, потерпілими, іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні;

– здати на зберігання слідчому в кримінальному провадженні паспорт громадянина України для виїзду за кордон або інші документи, що надають право на виїзд/в’їзд в Україну;

– носити електронний засіб контролю.

Повний текст ухвали проголошено 22 квітня 2018 року. Апеляційна скарга на ухвалу слідчого судді може бути подана протягом 5 днів безпосередньо до Апеляційного суду Тернопільської області.

Варто нагадати, що досудовим слідством громадському активісту Олексію Станьку та ще двом особам оголошено підозру у скоєнні злочину за ч.2 ст.189 КК України (вимагання із погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, пошкодження чи знищення майна потерпілого, або майна, що перебуває у його віданні чи під охороною, вчиненому за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, Олексія Станька затримали наприкінці січня за підозрюю у вимаганні.

Джерело.