У Тернопільській області не вистачає 76 лікарів

Станом на 1 січня 2018 року в Тернопільській області зайнято 567 посад з 643 штатних посад лікарів загальної практики – сімейної медицини.

Таким чином в області є ще 76 вакансій лікарів загальної практики – сімейної медицини. В області сплановано нову мережу закладів охорони здоров’я, які забезпечують медичне обслуговування населення у сільській місцевості з урахуванням кількості населення, рівня розвитку інфраструктури, доступності надання медичної допомоги, а також потенційних адміністративних центрів спроможних територіальних громад. До цієї спроможної мережі ввійшли 17 районних центрів первинної допомоги, 178 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, в тому числі: 76 амбулаторій групової практики, 102 амбулаторії монопрактики, пише “Галас”.

На розвиток сільської медицини в 2018 році спрямують приблизно 179 млн. грн. З них щонайменше 80 млн. грн.



субвенції буде спрямовано на придбання медичного обладнання. Також планується придбати 134 автомобілі з розрахунку: одна амбулаторія – один автомобіль.Згідно з стратегією планується здійснити будівництво 18-ти амбулаторій загальної практики сімейної медицини, з них – 11 амбулаторій на 1-2 лікарів з житлом, 4 амбулаторії на 1-2 лікарів без житла і 3 амбулаторії на 3-4 лікарі без житла. Крім проблематика з якістю та умовами надання медичних послуг. Крім того, планується реконструкція ще 47 діючих амбулаторій.

Джерело.