Після пожежі в Кемерові тернополяни хочуть перевірок місцевих ТРЦ

Після страшної трагедії в російському місті Кемерове чимало українців задумалися: а чи не можливе те саме і в нашій країні? Тернополяни також хвилюються, хоч ТРЦ в місті не так вже й багато, але чи всі вони відповідають нормам?

Обговорення цієї теми жваво відбувається у Фейсбуці.

Створити своєрідний флешмоб запропонувала відома телеведуча Алла Мазур.

Вона запропонувала самим українцям фотографувати порушення пожежної безпеки, які побачать в місцевих ТРЦ.

В ДСНС же повідомили, що перевірки ТРЦ можуть бути проведені, мораторій на заборону перевірки таких закладів частково знятий.

“Відповідною Постановою від 18 грудня 2017 року №1104 “Про затвердження переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія Закону України “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”, Державну службу з надзвичайних ситуацій частково виведено з-під дії мораторію.

Відтак, ДСНС та її територіальним органам Уряд дав зелене світло в частині здійснення державного нагляду (контролю) стосовно закладів оздоровлення та відпочинку дітей, інтернатних закладів, закладів дошкільної освіти, загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, спеціалізованої освіти, а також суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику (у тому числі об’єктів паливно-енергетичного, військово-промислового комплексів, об’єктів підвищеної небезпеки, хімічно-небезпечних об’єктів та об’єктів висотного будівництва)”, – йдеться у повідомленні.

Джерело.