Тернопіль буде одним із перших міст, де з’явиться 4G

Український державний центр радіочастот готовий до видачі компаніям мобільного зв’язку перших дозвільних документів на експлуатацію базових станцій

Про це йдеться на сайті центру.

Генеральний штаб ЗС України погодив операторам документи на використання радіочастотного ресурсу. Це дозволило фахівцям держпідприємства завершити роботи із здійснення частотних присвоєнь та видачі дозволів для РЕЗ нового стандарту зв’язку.

“Довгоочікуваний 4G в діапазоні 2600 МГц нарешті стане доступним. Тому це приємна новина і для користувачів послуг, які одними з перших отримають переваги сучасної технології – надійний та швидкісний інтернет”, – йдеться у повідомленні.

Після отримання операторами відповідних ліцензій, стане реальністю впровадження 4G в діапазоні 1800 МГц.

Щоправда, 4G – перспектива не одного дня. Технологія буде впроваджуватись, як і 3G, – поступово.

Зокрема, Київстар планує запустити перші 4G мережі в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі, Ужгороді, Вінниці, Хмельницькому, Івано-Франківську, Тернополі та Львові. Також 4G зв’язком можна буде скористатися біля прикордонних пунктів у Волинській та Львівській областях і в курортних містечках Одеської та Запорізької областей.

Vodafone збирається запустити 4G у вказаному вище діапазоні в 28 містах: Києві, Борисполі, Вишневому, Чабанах, Дніпрі, Павлограді, Харкові, Куп’янську, Запоріжжі. Енергодарі, Львові, Полтаві, Сумах, Івано-Франківську, Чернівцях, Новоселиці, Луцьку, Кропивницькому, Одесі та Херсоні. Пізніше до них додадуться Бровари, Ірпінь, Лиманка, Бердянськ, Ужгород, Мукачево, Паляниця та Яремче.

Джерело.