На Тернопільщині дають 1500 гривень за безпритульну собаку

1500 гривень за прийняття безпритульного собаки обіцяють у Збаражі. На сесії міської ради затвердили програму Регулювання чисельності безпритульних тварин, яка передбачає виділення грошей жителям міста, які приютять чотирилапих.

Проблема безпритульних собак актуальна і для нашого міста. Щоб її вирішити на сесії була прийнята програма. Один з аспектів якої – усиновлення собак. Міська рада готова фінансувати таку ініціативу. Кошти ще не виділили, але у проекті затверджено, що 1500 гривень отримає кожен, хто візьме тварину додому.

Зараз, дуже багато людей, які представляють себе, як захисники тварин, але вони роблять це тільки на словах.



Нині ми хочемо запропонувати реальну можливість для всіх охочих, які боряться за права тварин, взяти собаку додому та отримати гроші на її утримання. Ми також хочемо, щоб цю програму підхопили інші населені пункти. Вважаємо, що таким чином можна вирішити проблему з безпритульними собаками, які нині становлять загрозу спокою міста.

У Тернополі питання безпритульних собак залишається відкритим. Поки що в місті основними методами боротьби з бездомними тваринами залишається стерилізація і чипування.

Джерело.