Горить гектарами: на Тернопільщині з приходом весни почалися масштабні пожежі

З приходом весни люди починають масово прибирати присадибні ділянки, угіддя і спалювати суху минулорічну траву. А також влаштовувати пікніки на природі. При цьому існує ризик виникнення пожеж в екосистемах.

Зазвичай до лиха призводить людська недбалість і недотримання елементарних правил протипожежної безпеки. Запалюючи багаття під час відпочинку в лісі чи спалюючи минулорічну суху рослинність у себе на городі, громадяни не замислюються над тим, що своєю поведінкою вони здатні спровокувати пожежу, яка може призвести важких наслідків.

Минулої доби на Тернопільщині виникли 6 пожеж в екосистемах, повідомляють в Управлінні ДСНС.

3 квітня 15:20 в м.Чортків, на відкритій території, виникло загорання минулорічної сухої трави на площі 30 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 6-ї державної пожежно-рятувальної частини Управління.

3 квітня о 20:04 поблизу траси «Тернопіль-Кременець», між селами Ліски та Івашківці Збаразького району виникло загорання сухої трави на площі 100 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом 4-ї державної пожежно-рятувальної частини.



Під час гасіння не допущено перекидання полум’я на лісовий масив с.Іванчани.

3 квітня о 20:49 на відкритій території поблизу м. Монастириська виникло загорання сухої трави на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 19-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час гасіння врятовано 3 га посівів зернової культури.

3 квітня о 21:15 в м.Борщів на вул. Вовківська виникло загорання сухої трави на площі 1,5 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом 8-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час гасіння пожежі не допущено розповсюдження вогню на паспортизоване сміттєзвалище, розташоване поблизу місця пожежі.

3 квітня о 21:40 поблизу села Данилівці Зборівського району виникло загорання сухої трави на відкритій території, на площі площею 300 м.кв. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с.Озерна.

3 квітня о 21:51 на відкритій території, поблизу с. Соснів виникло загорання сухої трави на площі 1 га. Пожежу ліквідовано черговим караулом місцевої пожежної команди с.Золотники.

Причини виникнення пожеж встановлюються.

Джерело.