Тернопіль увійшов до ТОП-5 найкращих міст України

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати дослідження щодо задоволеності якістю 22-х сфер та послуг.Четверте всеукраїнське муніципальне опитування населення проводилось у 22-ох обласних центрах України з 20 січня по 10 лютого цього року. За його результатами, тернополяни оцінюють своє місто достатньо високо, чим вивели Тернопіль на четверту сходинку рейтингу.


У ТОП-5 потрапили: Вінниця (найкращий показник зведеного рейтингу), Луцьк, Харків, Тернопіль та Маріуполь. Оцінювалися комунальна, гуманітарна сфери, медицина, освіта, інфраструктура, діяльність правоохоронних органів та інші чинники.

Так, найвищу оцінку задоволеності тернополян якістю сфер та послуг отримали комунальна та гуманітарна сфери. Зокрема, протягом 2017-2018 року покращився індекс задоволення дорогами, опаленням, системою комунікацій для благоустрою будівель (каналізаціями), збором сміття та діяльністю спортивних закладів.

Лідером рейтингу Тернопіль став у питанні зручності для пішоходів та велосипедистів. Вище середнього оцінили містяни можливість вільно пересуватися вулицями та районами міста, вільно висловлювати власні думки та вільно реалізовувати духовні потреби. Ще 79% опитаних тернополян вважають місто дружнім до дітей, а приблизно 70% тернополян відчувають себе цілком або переважно у безпеці після настання темряви.

Ще один важливий критерій — загальний рівень оцінки досвіду співпраці з міською радою.



І тут Тернопіль на 4-му місці серед міст України. Найвищу оцінку мешканці городяни поставили рівню знань та компетентності представників місцевої влади і ставленню службовців до громадян. А це 54% тернополян відзначили, що задоволені роботою міського голови, пише “Тернополяни”.

Детальніше — на інфоргафіці:

Джерело.