Гроші на Тернопільщині є – треба лише вміти їх шукати

Лише за три місяці 2018 року місцеві бюджети Тернопільщини отримали 769 млн грн. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

До місцевих бюджетів краю у січні-березні надійшло 769 млн грн, – кажуть у податковій. – Тож у І-му кварталі цього року місцеві громади отримали в розпорядження на 162,8 млн грн податків більше, ніж за аналогічний період торік.

Легальна оплата праці, офіційно зареєстрована підприємницька діяльність, прозорість ринку реалізації підакцизної продукції – це ті чинники, які безпосередньо впливають на збільшення надходжень, впевнені у податковій..

Так, головне джерело надходжень досі – це податок на доходи фізичних осіб (ПДФО). Його сплатили аж 495,9 млн грн, – додають фахівці. – Також суб’єкти малого підприємництва спрямували до місцевих бюджетів 142 млн грн єдиного податку і 25,4 млн грн акцизного податку із роздрібного продажу підакцизних товарів.

Зокрема, лише у березні до місцевих бюджетів надійшло 238,6 млн грн. Порівняно із минулорічним місяцем платники забезпечили приріст надходжень на 43,6 млн грн.

Джерело.