На Тернопільщині триває масштабне обстеження деяких об’єктів

З метою своєчасного вжиття заходів щодо захисту населених пунктів, сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод під час пропуску льодоходу, повені і паводків в 2016-2017 роках працівники Тернопільського облводресурсів продовжують проводити планове обстеження водних об’єктів, гідротехнічних споруд на території області.

vvvv_gt46

Зокрема, вчора, 28.11.2016 р. спеціалістами Тернопільського обласного управління водних ресурсів проведено візуальний огляд стану гідротехнічних споруд Горішньо-Івачівського водосховища. Біля вхідних отворів шлюзу та водоскидної споруди виявлено затори з плавунів, які перешкоджають повноцінному скиду води і можуть призвести до підтоплення місцевих домогосподарств та нанести значні матеріальні збитки. Облводресурсів звернулося до власника будівлі гідроелектростанції з надвірними спорудами, дамби з дорогою з твердим покриттям, шлюзів для невідкладного вжиття ним всіх необхідних заходів щодо очистки шлюзів від плавунів.

З метою попередження виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру під час пропуску повеневих та талих вод у зимово-весняний період 2017 року, питання щодо проведення робіт по розчистці водосховища від плавунів для забезпечення безаварійного функціонування гідротехнічних споруд мікро-ГЕС в с. Івачів Горішній Івачеводолішнівської сільської ради Тернопільського району буде розглянуто 1 грудня 2016 р. на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС при Тернопільській облдержадміністрації.