Односельці загиблої в ДТП компанії розповіли подробиці трагедії, що сколихнула всю Тернопільщину

Троє людей загинуло, ще троє отримали травми – такі наслідки ДТП, яка трапилася в ніч на Обливний понеділок.

Жахлива трагедія сталася великодньої ночі, 9 квітня, близько 4.30, у селі Медин на Підволочищині, пише НОВА…

Компанія з шести осіб — п’ятеро хлопців та одна дівчина — поверталися автомобілем AUDI А6 з дискотеки із сусіднього села Скорики. Замість повернути направо на повороті вони поїхали прямо і опинилися у… ставку.

Водойма не надто глибока — близько двох метрів, але є рух води, оскільки поруч дамба. За лічені секунди автівка наповнилася водою. Двом юнакам — 22-річному мешканцю села Токи та 19-річному мешканцю села Росоховатець — вдалося вибратися із авто, витягли вони ледве притомну дівчину Мар’яну Каковську із села Медин. А ось водій та ще двоє пасажирів, один із яких — брат Мар’яни Тарас, потонули… Вони не змогли вибратися із автівки, бо дверцята були затиснуті від удару. За кермом іномарки з литовською реєстрацією був 20-річний мешканець села Росоватець.



Трьох потерпілих було доправлено до районної лікарні, проте хлопці відмовилися від госпіталізації. Стан Мар’яни — середньої важкості, проте стабільний, 10 квітня, її перевели з реанімації в палату.

Мешканці Медина розповідають, що за кермом нібито був не власник автівки, а його товариш. На ділянці дороги з ухилом на спуск та поворотом він не обрав безпечної швидкості, виїхав за межі проїжджої частини, перекинувся, в’їхавши у став. Про те, чи були хлопці, а особливо водій, напідпитку, невдовзі встановить експертиза.

— Усе село плаче, такої трагедії у нас ніколи не було. Прикро, що загинули молоді хлопці… Могло бути й більше жертв… — зітхає сусідка Каковських з Медина. — У вівторок привезли тіла Тараса Каковського та Петра Хемія з нашого села. Для батьків це велике горе… Вийшли з хати здорові діти, а повернулися в труні… Дивом вижила Мар’янка. В автівці з нею був тоді її хлопець, вони обоє врятувалися. Нині тільки й розмов, що сучасна молодь гасає, іноді сідає за кермо в нетверезому стані… Не знаємо, що насправді стало причиною трагедії у нашому селі, але це пересторога для інших.

Поховали Тараса і Петра в середу, 11 квітня. Про загиблого водія не маємо інформації. Разом із рідними загиблих нині сумує усе село і увесь район…

Джерело.