Тернопільщина потрапила в трійку областей, де найгірше дотримуються пожежних норм

Найгірший стан з виконанням приписів пожежної безпеки спостерігається у Донецькій, Сумській і Тернопільській областях, де не виконується понад 60% раніше запропонованих заходів.

Про це на засіданні уряду повідомив очільник ДСНС Микола Чечоткін, йдеться на сайті Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

“На сьогодні ДСНС виявлено понад 15 тисяч порушень, з яких більше 5 тисяч не усувались протягом тривалого часу”, – розповів Чечоткін.

Голова Служби доповів про перші результати перевірок об’єктів із масовим перебуванням людей, закладів охорони здоров’я зі стаціонарним лікуванням, а також шкіл та садочків.

Микола Чечоткін повідомив, що перевіркам підлягають понад 30 тисяч об’єктів із масовим перебуванням громадян: із них більше 4 тисяч торговельно-розважальних центрів, майже 2 тисячі лікарень, а також понад 25 тисяч шкіл та дитячих садків.

“Для проведення наглядових заходів задіяно більше 2 300 працівників ДСНС України. Особлива увага під час перевірок звертається на питання щодо забезпечення безпеки людей, а саме: відповідність вимогам пожежної безпеки, шляхи евакуації, наявність і технічний стан систем автоматичної пожежної сигналізації та пожежогасіння, а також системи оповіщення та димовидалення ”, – доповів Микола Чечоткін.

“Додатково з персоналом закладів проводяться профілактичні відпрацювання їхніх дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, в тому числі із залученням підрозділів ДСНС”, – додав він.

“На сьогодні перевірено 1 319 об’єктів, з яких 937 дошкільн их та шкільних закладів, 56 лікарень зі стаціонарним лікуванням, 326 торговельно-розважальних центрів і об’єктів дозвілля. Під час перевірок виявлено понад 15 000 порушень, з яких більше 5 тисяч не усувал и сь протягом тривалого часу”, – прозвітував Микола Чечоткін.

Він також зазначив, що найгірший стан з виконанням приписів спостерігався у Донецькій, Сумській і Тернопільській областях, де не виконується понад 60% раніше запропонованих заходів.

“Всього на керівників об’єктів накладено 1 200 адміністративних стягнень, за порушення вимог пожежної безпеки до суду подано позови про закриття 37 об’єктів, з них: 16 ТРЦ, 18 дошкільних та шкільних закладів, а також 3-х лікарень”, – зазначив Голова ДСНС.

Микола Чечоткін повідомив, що проміжні результати перевірок будуть висвітлен і на сайті ДСНС з подальшим щотижневим оновленням.

Джерело.