Де у Тернополі проводять безкоштовну вакцинацію домашніх тварин проти сказу?

12 квітня міська державна ветеринарна лікарня розпочала безкоштовну вакцинацію домашніх і хижих тварин. Тернополяни можуть принести своїх собак і кішок й зробити щеплення проти такої небезпечної хвороби, як сказ.

Вакцинацію проводять щорічно, згідно графіка профілактичних щеплень. Начальник міської державної ветеринарної лікарні Андрій Полоса зауважує, що найчастіше звертаються літні люди, які турбуються про здоров’я своїх домашніх тварин. Інші жителі Тернополя нехтують можливістю зробити вакцинацію безплатно і звертаються у приватні клініки, де щеплення коштує чималих грошей.

– Ми робимо безкоштовно, бо державна дає нам безкоштовно рідку вакцину. Торік ми теж вакцинували в квітні, тому цього року має бути не пізніше квітня. До нас вже телефонують, запитують, чи є вакцина.



І ми запрошуємо приїхати до нас, або зробити вакцину у призначеному ЖЕКом місці, – пояснює Галасу Андрій Полоса. – Хворобу краще попередити, ніж потім боротися зі сказом.

Список щеплень складають працівники ОСББ або ЖЕКу. Оскільки кожен, хто придбав домашнього улюбленця має піти в ЖЕК і його зареєструвати. А звідти список передають у ветклініку, де вже складають графік. Наразі у Тернополі зареєстровано 3,5 тисячі домашніх тварин. А держава надала 1,5 тисячі доз вакцини проти сказу. Це половина необхідної кількості. Окрім того, є й незареєстровані тварини. Тому, власникам краще поспішити зробити щеплення першими.

Вакцинацію проводять щочетверга з 15:00-17:00 год. Про місце можна дізнатися за телефоном (0352) 53-10-40, або завітавши у міську державну ветеринарну лікарню (вул. Чернівецька 24, у будні з 8:00 до 17:15).

– Перед вакцинацією обов’язково потрібно перевірити стан здоров’я тваринки, – наголошує Андрій Полоса, – Згідно інструкції про вакцинацію, тварина має бути клінічноздоровою. Якщо ви бачите, що собака чи кішка довго лежить, погано їсть, то її не можна вакцинувати, а потрібно обстежити й пролікувати. Також перед щепленням треба прогнати глисти. Має чи не має їх ваша тварина, але треба дати таблетку. Тоді вакцинація буде повноцінною.

Сказ – дуже небезпечна хвороба не лише для тварин, але й для людей. А отже, роблячи вакцинацію своїм домашнім улюбленцям, ви передусім робите профілактику свого здоров’я.

Джерело.