У Тернополі відбудеться конкурс колекцій молодих дизайнерів одягу

Конкурс колекцій молодих дизайнерів одягу «Альтернатива» відбудеться 17 квітня у Тернополі. Участь у ньому візьмуть студенти різних навчальних закладів з Києва, Чернівців, Тернополя, Львівської та Вінницької областей. Усього буде представлено 30 колекцій одягу.

Показ пройде у торгово-розважальному центрі «Подоляни». Початок заходу о 15.00.

«Альтернативу» організовують щороку навесні на базі Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола. До участі запрошують учнів та студентів навчальних закладів України, які готують фахівців у сфері дизайну одягу та модельєрів-початківців. Традиційно, учасники змагатимуться у чотирьох номінаціях: pret-a-porter, folk, pro-art, DeLux.

Колекції учасників оцінюватиме журі до якого увійдуть провідні фахівців індустрії моди, стилісти-дизайнери, представники засобів масової інформації, науково-педагогічні кадри вищих навчальних закладів.



Головою журі цього року стала відомий дизайнер одягу, неодноразовий учасник Fashion Week Fashion Days в країнах Європи та Сполучених штатах Америки – Лідія Яніцька. При оцінюванні робіт молодих модельєрів члени журі братимуть до уваги їхню художню виразність та оригінальність; використання нових ідей, форм, матеріалів і технологій; композиційну побудову та цілісність колекції; відповідність музичного супроводу, назви та концепції колекції; відповідність моделей колекції обраній номінації.

Показ колекцій триватиме дві години. Після цього відбудеться засідання членів журі та нагородження переможців. У кожній номінації визначать перше, друге і третє місця, а найкраща колекція конкурсу отримає Гран-прі, пише зз. Конкурсанти також можуть бути відмічені спеціальними призами від членів журі, організаторів, партнерів та спонсорів. Крім того, всіх учасників конкурсу відзначать почесними дипломами.

Джерело.