Чиновниця з Тернопільщини втягнула у кримінал свою невістку

Слідчі Головного управління Національної поліції в області скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо двох жительок Лановеччини. Свекруха, працюючи керівником районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану, через невістку, приватного підприємця, вимагала й отримала тисячу американських доларів за виготовлення дубліката свідоцтва про народження.

Спонукало до злочину те, що чоловік, який звернувся, аби повторно виготовити свідоцтво про народження свого сина, – громадянин іншої держави, відтак не знав, як це зробити. Користаючи від правової необізнаності іноземця, чиновниця «загнула» ціну. Щоправда, порадила звернутися до офісу приватного підприємця, мовляв, тоді всі питання вирішаться. Приватним підприємцем виявилася невістка чиновниці, пише “Свобода”

Співробітники управління захисту економіки Тернопільщини спільно зі слідчими ГУНП області задокументували факт отримання неправомірної вигоди.

56-річну чиновницю звинувачено у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди, а невістці-спільниці інкриміновано пособництво до вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди.

Джерело.