Студенти тернопільського вишу – переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Студенти факультету комп’ютерних інформаційних технологій Тернопільского національного економічного університету Віталій Смаль і Вадим Забчук здобули диплом І ступеня у II етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із напряму підготовки «Інформатика і кібернетика». Захід відбувся 12-13 квітня у Вінницькому національному технічному університеті.

Наукова робота «Програмна система для консолідації медичних даних про обстеження пацієнтів на основі технології Blockchain» присвячена розв’язуванню одної із актуальних проблем сучасної медичної реформи в Україні, а саме: захисту персональних даних пацієнтів і їх консолідації. Студенти представили математичне і програмне забезпечення, яке вирішує проблему на основі технології Blockchain. Робота отримала найвищі оцінки у всіх членів журі.

Принагідно в університеті привітали своїх студентів з таким досягненням, побажали їм подальших наукових перемог, а також успіхів у пошуку потенційних інвесторів для впровадження науково-прикладної розробки.

Джерело.