Тернополяни «воюють» проти автомийки

Без вигуків «Ганьба!» на сесії Тернопільської міської ради 20 квітня, таки не обійшлося. Більше того, у такому шумі депутати цієї каденції, напевно, ще жодного разу не працювали.

Попри це, засідання можна вважати цілком ефективним і плідним. Адже із 9-ї до 15 години із однією короткою перервою депутати встигли розглянути близько 200 питань, а також звернення, запити тощо. Навіть дали можливість виступити представникам громади.

Противники будівництва автомийки на вул. Довженка були на засіданні найголоснішими і найактивнішими. За це врешті й поплатилися.

Нагадаємо, проблем забудови зеленої зони, що межує із храмом на масиві «Східному», озвучили на сесії уже не вперше.



Але відтоді, як кажуть люди, нічого не змінилося: за п’ять метрів від церкви і максимум 20 – від житлових будинків скоро буде не лише СТО із закладом торгівлі, а й цілодобова автомийка.

Люди переконували депутатів, що їх – теж обдурили. Мовляв, на сесії обранці голосували зовсім не за те, що там тепер планують будувати.

– Чому ви нас не чуєте? Поставте це питання у порядок денний! – вигукувала найактивніша пані. – Це що – режимний об’єкт? Чому ви мені рота закриваєте?

Емоції «зашкалювали», адже пропозиція, яку щодо проблеми забудови на вул. Довженка вніс особисто міський голова Сергій Надал, тернополян не задовольнила. Вони залишилися у залі і продовжували вигукувати свої гасла навіть тоді, коли депутати взялися розглядати інші питання. Зауваження на їхню адресу вже лунали і з боку президії, і зі сторони інших зацікавлених тернополян.

Стримувати емоційних жіночок довелося особисто заступнику начальника Тернопільського ВП ГУНП у Тернопільській області Андрію Фірману. Він навіть пригрозив їм адміністративним протоком. Після цього разом із підлеглими вивів тернополянок із зали, пише Терен. Ось тоді і пролунали у залі вигуки «Ганьба!».

Що ж буде тепер? Голова ОСББ із вул. Довженка, а також представники сусідньої вул. Протасевича активно виступали за те, щоб депутати відмінили «старе» рішення – щодо забудови новим. Проте мер запропонував створити комісію і вивчити це питання. Отже, ставити крапку у конфлікті рано.

Джерело.