На скільки відсотків зростуть ціни на хліб у Тернополі

Не дивлячись на те, що Тернопіль аграрне місто, і що року б’є рекорди за кількістю врожаю, ціни на борошно все одно стабільно зростають.

Нині ціни на хліб у тернопільських супермаркетах та на базарі – й так немалі. Батон можна придбати за 9 – 11 грн, в залежності від виробника. Буханець хліба 9,50 – 10,80 грн. Якщо ж зовсім економити, то можна взяти половину буханця за 5,50 грн.

А в Українській асоціації постачальників попереджають, що прогнозований рівень подорожчання на хлібо-булочні вироби складає 1,7-2% на місяць.
Покупців біля яток з хлібом чимало, проте вибирають вони його чомусь довго. Беруть половину буханця або той, що дешевший. Продавці стурбовані не менше.



Кажуть, такі стрибки вже перевірені багаторічним досвідом. Проте на попит не скаржаться.

Хліб буде рости в ціні протягом цього року, і в 2019 році. На чорний хліб в Україні ціна відрізняється від європейської на 15%, а на білий хліб різниця з Європою становить 30%, – зазначили в Українській асоціації постачальників.

Та «не хлібом єдиним житиме людина». Разом з ним дорожчають й інші продукти. Тернополяни кажуть, доводиться купувати лише найнеобхідніше аби вистачало коштів і на прожиття. І справді дивує. Тернопільська область із найнижчим рівнем зарплат, із чи не найбільшим урожаєм зернових, а ціни зростають, як у всіх.

Джерело.