Випускника тернопільського ВНЗ призначили на “жирну” посаду

Миколу Каленського, який у 1980 році закінчив Тернопільський фінансово-економічний інститут, призначено членом Ради Національного банку України.

«Призначити членом Ради Національного банку України Каленського Миколу Миколайовича – зі строком повноважень п’ять років», – йдеться в президентському Указі.

Основними завданнями Ради Національного банку є розроблення Основних засад грошово-кредитної політики та здійснення контролю за проведенням грошово-кредитної політики, – розповідають Тернополяни.

Рада Національного банку здійснює нагляд за системою внутрішнього контролю НБУ.

Відомо, що Микола Каленський народився у 1955 році на Житомирщині.

Після закінчення Чернівецького фінансового технікуму навчався у Тернополі. Кандидатську дисертація захистив у 2004 році в Науково-дослідному фінансовому інституті Мінфіну.

Працював на керівних посадах у контрольно-ревізійній службі та Міністерстві фінансів, у 2001 – 2005 – очолював Державну митну службу. Згодом – перший заступник керівника Апарату Верховної Ради України, а у 2014 – 2016 – начальник Головного управління Національного банку України по Києву і Київській області.

Із квітня 2016 року до сьогодні Микола Каленський обіймає посаду директора Центрального сховища Національного банку. Він успішно забезпечує приймання, видачу банкнот і монет регіональним підрозділам регулятора й банкам, облік та зберіганням банкнот і монет національної валюти, а також перевезення готівки та інших цінностей у системі центрального банку.

Джерело.