В Італії ігнорують звернення ГПУ у справі нацгварційця, якого підозрюють у вбивстві

Генеральна прокуратура України поінформувала італійських колег про готовність до співпраці у розслідуванні справи затриманого нацгвардійця Віталія Марківа, якого іноземні правоохоронці підозрюють у вбивстві фотокореспондента з Італії Андреа Рокеллі 2014 року у Слов’янську. Утім ГПУ жодної відповіді не отримала.

 

Про це розповів заступник генерального прокурора України Євгеній Єнін.

«Це і спільний лист від генерального прокурора та голови Служби безпеки України, яка є органом слідства у розслідуванні вбивства громадянина Італії Рокеллі. Ми так само пропонували і візит на місце події, оскільки візит би дозволив зняти низку застережень, а також можливо дезавоювати ті свідчення, які наявні у італійської сторони. На сьогодні жодної відповіді попри наші неодноразові нагадування від італійських влад ми не отримували», – зазначив Єнін.

За його словами, прокуратура висловлювала готовність і про створення міжнародної контактної групи. Єнін додав, що попри мовчання іноземних колег українська прокуратура не має жодних сумнівів у компетентності чи неупередженості дії італійських влад і буде й далі вимагати об’єктивного встановлення істини у справі Марківа та захисту його законних прав та інтересів.

За словами Єніна, в Україні цим розслідуванням займається СБУ Донеччини, тож зараз розглядається варіант передачі справи в інший територіальний підрозділ.

«Зазначене розслідування здійснюється управлінням Служби безпеки України у Донецькій області, наскільки я розумію, з метою підвищення ефективності розслідування не виключається можливість передачі зазначеного кримінального провадження до розслідування центрального апарату Служби безпеки України», – сказав Єнін.

Джерело.