Куда і чому зник активіст з Тернопільщини? Стали відомі подробиці.

Активіст, якого розшукують по всій Тернопільщині, виїхав за її межі через погрози. Про долю зниклого активіста Віталія Коника повідомили в “Правому Секторі”. Офіційна заява з’явилася на їх сторінці у Фейсбуці.

 

“Повідомляємо, що маємо чіткі підстави вважати, що Віталій живий. Виглядає на те, що його зникнення є результатом реалізації ним попередньо отриманих інструкцій, які він повинен був застосувати у разі прямої загрози його життю чи здоров’ю. А саме пункту про терміновий виїзд за межі області у випадку чітких ознак реалізації погроз на практиці.

Вдячні за прикладені до його пошуку зусилля працівникам ГУНП в Тернопільській області та Нацгвардії.

Не виключаємо, що причиною ситуації, яка склалася, є прямі погрози від співробітника департаменту захисту економіки в Кременецькому районі Лісничука, котрі, зі слів Коника, надходили йому з анонімних номерів по телефону (люди, які це чули від Віталія, вказали це у своїх свідченнях під час допиту).

Також відомо, що зі сторони кримінального світу (люди, які володіють кривавими коштами здобутими незаконним шляхом) готують ряд провокативних заходів по дискредитації Віталія Коника та справи, яку він робив. Його попередня діяльність, спрямована на боротьбу проти московського патріархату та корупціонерів у владі Кременця була кісткою в горлі багатьом. Оскільки дана подія стала резонансною, то не виключаємо можливих подальших провокаційних варіантів розвитку подій довкола цієї ситуації”, – йдеться у заяві керівника обласного осередку “Правого Сектору” Назарія Сарабуна.

Нагадаємо, Віталій Коник зник 3 травня.

Джерело.