Безвіз буде платним: коли та скільки українцям доведеться заплатити

Українцям слід готуватися до того, що в’їзд до країн Європейського Союзу стане платним. В ЄС заявили, що введуть додаткову перевірку на своїх кордонах для туристів, які прибувають з безвізових країн.

 

Відомо, що для цього вже підготували відповідну законодавчу базу, яку тепер повинні затвердити інститути Євросоюзу. Проект отримав назву Європейська інформаційна система авторизації подорожей (ETIAS).

В ЄС уточнили, що вартість послуги обробки електронної заявки нерезидента ЄС складе 7 євро для осіб старше 12 років. Документ буде діяти протягом трьох років, тому оформляти його кожен раз при в’їзді в Євросоюз не доведеться.

Повідомляється, що дані туриста будуть аналізуватися і звірятися з базою Інтерполу.

Очікується, що з 2021 року система буде працювати в аеропортах і морських портах. При цьому перевірка при перетині кордону по землі залишиться в звичному вигляді.

Дане нововведення стосується не тільки громадян України, а й жителів всіх 60 безвізових країн з ЄС. Але насправді це вже м’який варіант візового режиму.

Завдяки цьому кроку в Євросоюзі хочуть поліпшити контроль біженців. Водночас нові правила в’їзду можуть створити проблеми для українських заробітчан, багато з яких працюють в країнах ЄС, в’їжджаючи туди нібито з туристичною метою.

 

 

Джерело.