На Тернопільщині жінка “відмивала” доходи, користуючись своїм службовим становищем

Розтрату та привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно, в особливо великих розмірах, а також “відмивання” доходів слідчі ГУНП в Тернопільській області інкримінують жительці Заліщицького району – директору одного з місцевих товариств з обмеженою відповідальністю.

 


Підприємство, яким керувала підозрювана, надавало послуги щодо зберігання у своїх складських приміщеннях відповідно до укладених договорів різного зерна.

Відповідно до статуту товариства, його директор міг виступати від імені товариства без довіреності, представляв його у всіх підприємствах, установах організаціях, вирішував поточні питання діяльності, приймав та звільняв з роботи працівників, розпоряджався майном та грошовими коштами, укладав від імені товариства угоди та здійснював інші юридичні акти.

У 2015 році очільник товариства шляхом використання свого службового становища й всупереч інтересам служби продала частину чужого збіжжя сої та кукурудзи, а власників зерна не пустила на склади.
Про це потерпіла сторона повідомила працівників поліції. У ході перевірок з’ясувалося, що директор заробила на чужій сільськогосподарській продукції більш як мільйон гривень.

“Бізнесменші” оголосили підозру відповідно статтей 191 частина 5 ККУ та 209 частина 1 ККУ. За скоєне жінка може потрапити за ґрати не на один рік. Тепер її долю вирішуватиме суд.

Джерело.