В Україні змінять правила реєстрації автомобілів

Всеукраїнська Асоціація автомобільних імпортерів і дилерів (ВАІІД) починає активну роботу щодо спрощення реєстрації транспортних засобів в сервісних центрах (СЦ) МВС для простих автомобілістів. З цією метою пропонується внести відповідні зміни до постанови КМУ 1388 «Правила державної реєстрації транспортних засобів».

 

Про це розповів гендиректор ВАІІД Олег Назаренко. Якщо уряд прислухається до ініціатив асоціації незабаром в Україні можна буде абсолютно легально:

– Реєструвати нові авто безпосередньо в автосалонах;

– Отримувати свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки нових авто в автосалонах;

– Чи не реєструвати в СЦ МВС придбані автосалонами авто (trade-in і т. д.);

– Видавати договору купівлі / продажу на такі придбані авто безпосередньо в автосалонах;

– Не завіряти договори купівлі / продажу машини нотаріально.

Якщо перші 4 правки стосуються спрощення реєстрації нових автомобілів, то остання запропонована норма торкнеться виключно б/у автотранспорта, каже експерт.

«Зараз, під час продажу автомобіля однією приватною особою іншій, необхідно завіряти договір у нотаріуса. Раніше в сервісних центрів не було доступу до реєстрів Мін’юсту про накладення на майно обмежень, і перевірити чи не під арештом авто могли тільки нотаріуси. Сьогодні ж цей доступ вже є, і потреба завіряти договір купівлі-продажу відпала», – зазначив UBR.ua Олег Назаренко.

За прогнозами експерта, з розглядом поправок затягувати не будуть і нові правила реєстрації вступлять в силу вже в цьому році.



Робоча група по внесенню змін до застарілої постанови вже сформована. У найближчі тижні очікується підписання відповідного меморандуму, де докладніше випишуть всі запропоновані правки.

Джерело.