Вбивство тернопільського активіста на власному подвір’ї сколихнуло всю Україну

26 травня минає два роки з дня загибелі Віталія Ващенка — громадського активіста, голови фракції «Народного контролю» в Кременецькій міській раді. Це жорстоке вбивство людини на її власному подвір’ї сколихнуло всю Україну.

 

«Віталій викривав зловживання і безчинства місцевої влади й правоохоронців. Був сміливим і принциповим, не йшов на компроміси ні зі своєю совістю, ні з тими, хто порушував закони. У політику пішов задля того, щоби відстоювати правду. Віталій не міг змиритися з тим, що влада після Революції Гідності не виправдала очікувань нації, що зміни на краще не відбулися, а стало ще гірше. Він був справжнім лідером і надійним товаришем, з яким ми багато чого пережили.



«Головне — не здаватися, тільки так ми зламаємо цю прогнилу систему», — часто повторював Віталій. І ми не здаємося, хоча за два роки без Віталія система навіть не похитнулася», — каже голова фракції від «Народного контролю» в Кременецькій районній раді, товариш загиблого Віталій Савчук.

Нагадаємо, що 2 квітня цього року в Зборівському районному суді оголосили вирок чотирьом обвинуваченим у цьому вбивстві. Над встановленням особи замовника продовжують працювати правоохоронці. Тим часом побратими й однопартійці Віталія Ващенка тримають справу на контролі. Нещодавно народний депутат України, лідер «Народного контролю» Дмитро Добродомов скерував депутатський запит до правоохоронних органів із проханням ужити заходів щодо швидкого, неупередженого й об’єктивного розслідування кримінального провадження.

Джерело.