У Кабміні проговорилися, що закінчити бої на Донбасі можна хоч завтра: названо єдину умову

За словами Денисенка, бойові дії можуть тривати ще кілька років, поки при владі в РФ буде сильний Путін. При цьому він зазначив, що існує можливість дуже швидко завершити війну.

 

“В принципі, у нас є шанс закінчити війну хоч завтра. Але за умови, якщо погодимося програти. Нам треба бути готовими до тривалого співіснування з абсолютно недоговороздатним сусідом. На жаль, той позитив, який дали західні санкції проти Росії, найближчим часом буде в значній мірі нівельовано зростанням цін на нафту до 80, а може і до 100 доларів за барель”, – заявив Денисенко.

За словами нардепа, зараз альтернативи введенню миротворців і поступового відновлення територіальної цілісності України немає.

“Скажемо відверто – ніхто не дасть нам літаки і танки, і ніхто за нас воювати не буде”, – резюмував він.

Нагадаємо, військовий експерт розкритикував дії командирів української армії.

Екс-боєць ЗСУ Arty Green, який брав участь в бойових діях на Донбасі, вказав на головні помилки командування української армії.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. Військовий експерт припустив, що РФ може почати активне вторгнення в Україну, через що в бійців ЗСУ виникнуть великі проблеми.

“У жодному разі не можна йти «узгодженими» командуванням «зеленими коридорами».



Командири підрозділів та бойових груп повинні приймати рішення самостійно, спираючись на власний бойовий досвід, виходячи з конкретної бойової обстановки, цілей і завдань, узгоджених з командиром, якому ви особисто довіряєте, і сусідами”, – зазначив експерт.

Нагадаємо, російська влада найближчим часом не має наміру відмовлятися від бойових дій на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в соцмережі заявив колишній боєць ЗСУ, який пройшов Дебальцеве, Arty Green.

“Не думаю, що Путін зважиться на додаткову анексію будь-яких територій, крім Криму. І створення« Новоросії »не принесе йому істотних дивідендів, а зайвих ризиків предостатньо. Такий формат «миру» буде складно узгодити з Заходом, та встановити свій «протекторат» над Центральною і Західною Україною, відокремивши «Новоросію», теж буде набагато складніше”, – написав він.

Джерело.