Хочеш одружитися – здавай аналізи: В Україні нові правила реєстрації шлюбів

Багато нововведень прозвучало на недавньому засіданні уряду, в тому числі, мова йшла і про нововведення для тих, хто зібрався офіційно зареєструвати свій шлюб. Дізнайтеся, які аналізи запропонують здавати нареченим перед укладенням шлюбу.

 

 

Тепер при подачі заяви в РАЦС в Україні майбутнім молодятам видаватимуть направлення на обстеження на TORCH-інфекції.

Як заявила заступник міністра соцполітики України Олександра Чуркіна, мова йде про добровільні обстеження на TORCH-інфекції, які будуть видавати всім молодятам в РАГСі. TORCH-інфекції досить небезпечні і є досить поширеними серед, і можуть стати причиною серйозних ускладнень вагітності, викликати проблеми зі здоров’ям як майбутньої мами, так і дитини, а значить ставить під загрозу здоров’я нації.

“Дуже важливою ініціативою є добровільне медичне обстеження подружжя на TORCH-інфекції. Чому це важливо – велике питання стоїть про здоров’я нації. Саме завдяки цій ініціативі майбутні подружжя будуть приходити в ЗАГС подавати заяву на реєстрацію шлюбу і будуть отримувати направлення на добровільне обстеження на TORCH- інфекції. Чому саме ці інфекції? Саме ці інфекції, якщо вони є в організмі дорослої людини, вони мають величезний вплив на здоров’я новонародженої дитини. Тому при проходженні аналізів на TORCH-інфекції раннього виявлення та лікування TORCH-інфекцій ми попереджаємо народження дитини з вадами розвитку “, – заявила Олександра Чуркіна.

TORCH інфекції – абревіатура, яка об’єднує групу небезпечних захворювань, які передаються внутрішньоутробно від матері до дитини та викликають різні вроджені дефекти і захворювання: Токсоплазмос, краснуха, цитомегаловірусна інфекція, герпес, кір, вітрянка, гепатити В і С, хламідіоз, сифіліс, ВІЛ, лістеріоз та інші.

Джерело.