І це не шахраї: банки почали масово блокувати картки українців

Банківські установи в Україні почали масово блокувати картки своїх користувачів, щоб уникнути популярного нині виду шахрайства. Про це розповіла одна з постраждалих Валерія Іонова.

 

«Вчора мені прийшло повідомлення про те, що моя картка заблокована Укргазбанку. Я подумала, що це шахраї, і зателефонувала в банк. Але там мені сказали, що карту заблокував банк, а мені, щоб продовжити користуватися рахунком або зняти гроші, необхідно прийти з документами до відділення. Це при тому, що я оформляла її два місяці тому і жодних повідомлень не надходило», – зазначила вона.

У той же час радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ уточнив, що таким способом банки намагаються боротися набирає популярність видом шахрайства.

«Однією з причин, яка змусила банки активно перевіряти своїх клієнтів, стала боротьба з “дропами” і фейковими ФЛПами. Останнім часом ці явища набули широкого масштабу», – підкреслив він.

Слід уточнити, що «дропи» – це сленгове визначення людей, які продають свої банківські картки третім особам. Як правило, покупцями виступають злочинці, які готові заплатити за подібний вид анонімності близько 100 доларів.

 

Джерело.