В Україні запропонували заробітчанам декларувати доходи та сплачувати внески до Пенсійного фонду

Міністерство соцполітики пропонує безробітним, не вартим на обліку в центрі зайнятості декларувати свої отримані за кордоном доходи і сплачувати страхові внески в Пенсійний фонд.

 

 

Про це повідомляє прес-служба відомства.

На сьогоднішній день безліч українців працюють за кордоном, при цьому в Україні вважаються безробітними. Найчастіше такі люди отримують державну субсидію і навіть допомогу з безробіття.

У зв’язку зі сформованою ситуацією Мінсоцполітики пропонує громадянам, які працюють за кордоном, своєчасно декларіроват свої доходи і сплачувати страхові внески в Пенсійний фонд.

В іншому випадку органи соцзахисту будуть автоматично вважати таким людям працездатного віку в дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень в тому випадку, якщо вони мають намір користуватися соціальною допомогою. Також необхідно буде сплатити єдиний соціальний внесок за три місяці в розмірі, не меншому за мінімальний.

Подібні заходи, вважають у відомстві, будуть стимулювати українців до офіційного працевлаштування.

800 мільйонів людей у ​​світі живуть на грошові перекази рідних з-за кордону. Близько 75% висилаються грошей витрачаються на їжу і медикаменти, а також оплату навчання дітей і проживання.

Нагадаємо, як безробітні можуть отримати субсидію ЖКГ.

Джерело.