“Найбільш гостре сьогодні це питання для…”: Стало відомо, кому першочергово піднімуть пенсію

Підвищення розміру пенсії насамперед має бути у чорнобильців та людей з великим робочим стажем, але малою зарплатою. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в ефірі “5 каналу”.

 

 

“Найбільш гостре сьогодні питання для “чорнобильців”, і треба врахувати одну з головних проблем пенсійної реформи, що дуже малу надбавку до пенсії отримали люди з великим трудовим стажем 35-45 років, але малою заробітною платою. Ми працюємо і президент звертався до уряду, і глава уряду це обіцяв, що все-таки питання великого строкового стажу і маленької зарплати має бути перераховане”, – каже він.

За словами Розенка, не теперішня влада винна у тому, що раніще люди отримували мінімальну зарплату. Міністерство соціальної політики зараз готує розрахунки і пропозиції щодо підвищення пенсії.

Він також наголосив, що усе залежить від наявності ресурсу. На запитання про те, чи з’явиться додатковий ресурс для пенсій, Розенко відповів, що так.

“Думаю, що так. Ми бачимо позитивну динаміку надходжень до Пенсійного фонду.



Ми отримали 3 млрд додатково у Пенсійний фонд, порівняно з тим, що планували. Теж буде багато залежати від того, чи вдасться підвищити мінімальну зарплату до 4200 грн”, – каже віце-прем’єр.

Нагадаємо, за словами голови Мінсоцполітики, мінімальна зарплата в Україні може підвищитися лише в разі перевиконання бюджету, проте зараз коштів на такі кроки в державі немає.

Джерело.