Тернопільщина потерпає від негоди: підтоплені домівки і знесені дахи

Внаслідок ускладнення погодних умов 30.06.2018 (сильні дощі, пориви вітру) на території Тернопільської області спостерігались наступні негативні наслідки:

 

Підтоплення:
Гусятинський район:
Близько 11 год. 00 хв. в с.Гадинківці на місцевому ставку рівень води піднявся на 30 см вище дамби ставка та існувала загроза прориву, внаслідок чого можливе підтоплення автомобільного моста у с. Гадинківці та 6 приватних домогосподарств у с. Швайківці Чортківського району, що знаходяться нижче по течії р. Нічлавка (на якій розміщений даний ставок).

На місце події виїжджала оперативна група Гусятинського РВ Управління, працівники Гусятинської райдержадміністрації та сільської ради.



Силами орендаря ставка ПП Гуменюк В.В. та місцевого населення проведено укріплення дамби мішками з піском.

02.07.2018 року по даному випадку відбудеться засідання районної комісії з ТЕБ та НС.
Загрозу підтоплення ліквідовано о 15 год. 00 хв.

О 14 год. 00 хв. внаслідок захаращення стічного каналу від місцевого ставка в с.Чагарі, Гусятинського району виникло часткове підтоплення автодороги «Гусятин-Копиченці», що проходить через с. Чагарі.

О 15 год. 00 хв. проведено розчистку каналу за допомогою екскаватора сільської ради. Часткове підтоплення ліквідовано.
О 09 год. 44 хв. внаслідок випадання інтенсивних опадів в м.Копиченці Гусятинського району, по вул. Коцюбинського,2 відбулось підтоплення 1 приватного домогосподарства та підвального приміщення житлового будинку.

За даною адресою для відкачки води залучався черговий караул ДПРП 22 ДПРЧ 10 Управління. Підтоплення ліквідовано о 14 год. 20 хв.

Інші наслідки:
Бучацький район
О 10 год. 02 хв. внаслідок сильних поривів вітру в с. Медведівці Бучацького району відбулось падіння дерева на покрівлю школи.

Для порізки дерева залучався черговий караул ДПРЧ 9 Управління. Подію ліквідовано о 10 год. 50 хв.

Джерело.