Агресивні підлітки тероризують цілий район Тернополя

Уже кілька місяців жителі центрального району міста бояться вечорами виходити з дому. Вся справа в тому, що тихий і спокійний куточок Тернополя облюбували школярі. І якщо раніше в коло інтересів підлітків 12-17 років входили танці, футбол, баскетбол, то тепер головна розвага дітей – легкі наркотики й алкоголь.

 

Вулиці Коперника та Хмельницького щовечора збирають до сотні школярів, які голосно слухають музику з портативних колонок, вживають наркотики з саморобних приладів, б`ють пляшки, а іноді б`ють мешканців прилеглих будинків, які сміють робити їм зауваження.

Виклики поліції зазвичай нічим не завершуються. Бо діти чудово знають свої права, однак не знають своїх обов`язків. Затримання закінчуються груповим відбиванням від поліції, а не просто “опором”, п`яна дітвора записує на відео дії правоохоронців, бо вважає їх, чомусь, неправомірними.

Поліція, в свою чергу, не виявляє великого бажання карати малолітніх порушників більш жорстоко: за такого низького рівня довіри до системи, будь-який прояв фізичної сили до юних порушників буде сприйматися суспільством “в штики”, а батьки чада до останнього будуть відстоювати честь свого безчесного “нащадка”.

Олеся М’ялквська, інспектор із зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Тернопільській області, надала коментар стосовно цієї теми:

Працівники патрульної поліції частіше заїжджатимуть в даний двір. Також інформація надіслана до працівників відділу ювенальної превенції Головного управління національної поліції в Тернопільської області, які також в межах своєї компетенції будуть проводити відвідування двору. З вересня місяця поліцейські відвідають навчальні заклади, що знаходяться поряд з вказаними адресами, для проведення профілактичних бесід з учнями.

Джерело.