Більше 30 ножових поранень: вчитель порізав хлопця своєї учениці

В Апеляційному суді Рівненської області розглядають апеляційну скаргу на вирок Сарненського суду від 28 березня 2018 року.

 

 

Колишнього вчителя 26-річного Миколу Шеремету засудили до 10 років за незакінчений замах на вбивство хлопця своєї колишньої учениці – Івана Лукши. Крім того з обвинуваченого стягнуто на користь потерпілого – 116 тисяч, а також 1 мільйон гривень моральної шкоди.

Цей інцидент стався 3 листопада 2016 року у під’їзді по вул. Артеменка в м. Дубровиця. Вчитель Микола Шеремета скоїв напад на Івану Лукшу та завдав йому не менше 30 ножових поранень. Хлопця ледь врятували.



До того ж він є інвалідом І групи.

Наразі він проходить лікування.

За розповідями родичів та знайомих потерпілих, вчитель був небайдужий до своєї учениці та проявляв до неї інтерес ще коли їй було 12 років. А пізніше також намагався вчинити на неї напад, утім, тоді справу до суду не довели – нібито через те, щоб не псувати стосунки з матір`ю засудженого, яка є головою сільради.

Мати потерпілого: Почула уранці сильний стук у двері. Сусідка кричить: “Викликайте швидку, бо твій Ваня порізаний!” Я вибігла з під’їзду, під сусіднім під’їздом сидів син та притримував рукою живіт. Я вже бачила, що він не живець. Я багато чого не пам’ятаю. Навіть операцію лікар зробив і сказав, що шансів – нуль… Він у мене інвалід дитинства… Він же (обвинувачений,авт.) і на Діану (ученицю,авт.) з ножем нападав.

Адвокат потерпілих Олена Бойчук: Розпочате слідство як незавершений замах на вбивство. При поставленні вироку, на мою думку, Сарненський суд виніс обґрунтоване рішення… Це невеличкий район. Мама працює головою сільради. Зі слів очевидців, були певні інциденти, щоб не сваритися з мамою. До цього були певні переслідування, СМСки, було прихильне ставлення в школі.

Апеляційну скаргу розглядають судді Полюхович, Збитковська, Іващук. Обвинувачений просить перекваваліфікувати статтю, за якою його було засуджено.

– Мені дали максимальний термін. Це занадто суворе покарання. Ще прошу також зменшити цивільний позов, – заявив обвинувачений.

– Наразі мій підзахисний не працює, а тому не може компенсувати ці витрати. Обвинувачений, як заявила сторона захисту, наносив цілеспрямовано ножові поранення, але як ми досліджували у суді першої інстанції, то потерпілий мав шанси вжити – життєво важливі органи не задіто, – каже адвокат обвинуваченого Кісельова. – Прямого умислу в обвинуваченого Шеремети не було.

Джерело.