На Миколаївщині жінка загинула під поїздом, а машиніст вирішив позбутися тіла

Після аварії бригада зупинилась і припинила виходити на зв’язок. 13 липня на станції Березнегувате Миколаївської області на 44-річну жінку здійснив наїзд товарний потяг. Машиніст разом із помічником не повідомили про подію, а забрали тіло до потяга та позбулися його дорогою до станції призначення.

 

 

Про це повідомили у прес-службі ГУ НП Миколаївської області.

Слідством було встановлено, що жінка перебувала на колії, коли машиніст побачив її та вжив заходи екстреного гальмування. Проте потяг не встиг зупинитися та збив її.

ЗМІ дізналися, що після наїзду локомотивна бригада зупинилась і припинила виходити на зв’язок.

“Черговий станції наказав підлеглому перевірити, що сталося. Підійшовши до місця зупинки, працівник залізниці побачив труп жінки, проте машиністи почали погрожувати йому, тому він повернувся на робоче місце і вимкнув телефон, не викликавши поліцію. Тим часом черговий по станції сам пішов до місця зупинки поїзда.



Машиністи сказали йому, що довго стояли через спрацювання автоматичних гальм. Через деякий час бригада заявила про готовність продовжити рух і покинула станцію”, – йдеться в матеріалі LB.ua.

Зазначається, що диспетчер зауважив біля колії ампутовану руку, сліди крові та мобільний телефон. Самого тіла не було. Він викликав поліцію, яка за знайденим мобільним встановила особу загиблої.

Після цього на станції Апостолове під час огляду на поїзді знайшли свіжі сліди крові.

Протягом розслідування машиністи розповіли, що зі страху бути звинуваченими в наїзді вони забрали частини тіла, сховали його в пакети в шахті холодильника та викинули в іншому місці.

Наразі порушені кримінальні провадження за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України “Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту, якщо вони спричинили загибель людей” – особи караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років. А також за ч. 1 ст. 297 Кримінального кодексу України “Наруга над […] трупом”, що карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Джерело.