Браконьєри зрізали у заповіднику дуби і вивозили їх бусами. ФОТО

Повідомлення про незаконну порубку лісу до поліцейських Шумського відділення надійшло від лісничого Суразького лісництва. Під час нічного патрулювання державна лісова охорона лісництва спільно з працівниками поліції виявила браконьєрів, які незаконно заготовляли деревину на території природно-заповідного фонду біля села Кутянка.
Як повідомили у Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, схоже, робота із незаконної заготівлі деревини проводилася зловмисниками систематично: розвідувальну операцію з відбору кращих дерев на ділянці здійснювали на легковій автомашині марки «Фольксваген Пасат», опісля викликали бригаду «лісорубів». Ті приїжджали на двох бусах, один із яких на іноземній реєстрації, спилювали дерева на колоди й вантажили їх у транспортні засоби, спеціально облаштовані для цього.

Поліції вдалося затримати мікроавтобус, завантажений деревиною. Побачивши поліцейських, зловмисник кинувся тікати, залишивши транспортний засіб на дорозі.

– Проте нам вдалося встановити ймовірного керівника нелегальної рубки,- розповіла заступник начальника-начальник слідчого відділення Шумського відділення поліції Інна Могила. – Ним виявився 47-річний житель Рівного. Чоловік намагався покинути межі Шумського району.



На іномарці Фольксваген Пасат мчав у бік Рівненської області. Довелося перекривати дорогу, аби не дати йому втекти.

Всі транспортні засоби затримано, деревину, а це чотири дуби діаметром 80 сантиметрів, конфісковано. Кримінальне провадження розпочато за частиною 2 статті 246 ККУ, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.