Дивна смерть молодого курсанта у Хмельницькому

Правоохоронці так і не спромоглися пояснити журналістам, як триває робота над з’ясуванням істини в цій справі.

 

 

Більш як рік тому в Хмельницькій академії Держприкордонслужби за загадкових обставин помер курсант Анатолій Коберський. Його знайшли повішеним 2 травня у спортзалі, слідство триває, а відповідей досі немає, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Батьки досі не можуть повірити в загибель сина, особливо ж у версію про його самогубство. Хлопець не провчився і року, незадовго до смерті за сумлінне навчання отримав звання молодшого сержанта. “Коли ми прийшли в прокуратуру, один із офіцерів, коли з нами спілкувався, три рази повторив: до нашого прибуття на місце події місце було зачищене і замите”, – каже батько Віталій Коберський. Мати Наталія на тілі слідів задушення не побачила. “Він був побитий.



Ознак того, що він був повішений, я не побачила. Не було суцільної горизонтальної лінії по шиї, були плями, рожеві такі, а от на голові, можливо чимось, дубинкою, не дубинкою, не знаю, чимось ударили по голові”, – каже вона.

Більше як рік тому в Хмельницькій Національній академії держприкордонслужби за загадкових обставин помер молодий курсант. Його знайшли повішеним в спортзалі. Слідство триває і по нині. Та відповідей і досі немає. Батьки переконані, їхній син не міг накласти на себе руки. Певні: їхнього первістка вбили.

Тіло товариша виявив одногрупник Анатолій. “На турнику висів обличчям до стіни. Ліг у лазарет через психічний стан. Таке пережити, таке побачити – дуже складно. Довго відходив”, – каже курсант, який тепер до спортзали майже не заходить. Загиблого він пам’ятає добре. “Справжній друг, все про-людськи, розуміючий, добрий”, – характеризує його. Інший товариш, Артем, розповів, що перед трагедією він разом із Коберським планував відпочинок. “Мала бути літня канікулярна відпустка, і ми мали їхати відпочивати на море”, – каже він.

Комунікабельний і відповідальний – так характеризує курсанта керівник факультету Ігор Почекалін. Він згадує, що за півгодини до трагедії мав ромову з Анатолієм. “Ніякої стурбованості, він мені, навпаки, подякував і сказав, що я йду нести службу, все буде гаразд”, – стверджує декан. Однак і підозри батьків у навмисному вбивстві Коберського в академії Почекалін відкидає – переконаний, що щла хлопцю ніхто не бажав. Правоохоронці ж прокоментувати ситуацію так і не спромоглися, тож на якому етапі перебуває слідство – досі невідомо.

Джерело.