Чіпси та шоколадне печиво визнали корисними

У Великобританії в перелік продуктів, які покращують самопочуття людини і допомагають їй довше жити, несподівано виявилися включені «вороги» всіх адептів здорового харчування – чіпси і шоколадне печиво. Чому фахівці вважають їх корисними, пише Daily Mail.

 

 

Салатна зелень, овочі, запечена риба – навряд чи хтось здивується, дізнавшись, що ці продукти харчування були оцінені як одні з найбільш важливих і потрібних. Але в цей же ряд встали чіпси і шоколадні вироби, від яких зазвичай настійно радять відмовлятися.

Але фахівці стоять на своєму: чіпси теж можуть бути потрібні людині! Даний продукт, за словами експертів, може забезпечити організм великою частиною добової потреби в калоріях. Тобто, перш за все, вони підійдуть тим, хто слабкий, виснажений, відновлюється після хвороби, а також тим, хто у зв’язку з якоюсь діяльністю серйозно працює фізично.

Що стосується шоколадного печива, то в цьому продукті, пояснили експерти, міститься велика кількість бета-глюкану, є імуномодулятором, що дозволяє активувати імунну систему під час хвороб. Крім того, дана речовина є «контролером» рівня холестерину в крові.

Але навіть ці корисні продукти фахівці рекомендують вживати вкрай помірковано, а сильно оброблену їжу і зовсім не вживати, навіть потроху. До такого роду їжі експерти зарахували піцу, ковбасні вироби, хліб, маргарин і продукти, що містять консерванти.

Джерело.